Collecties van het Nederlands Muntenhuis.

Op deze pagina vindt u een overzicht van munten en penningen collecties van het Nederlands Muntenhuis. Het Muntenhuis heeft vele verschillende collecties gemaakt over het Nederlands Koningshuis. Ook zijn er Euro munten en penningen geslagen. Heeft u een Muntenhuis collectie en wilt u stoppen met uw hobby? Wellicht kunnen wij uw collectie kopen. Kom voor een vrijblijvend gesprek in een van onze kantoren

20 Euro Dollars

Deze collectie is geïnspireerd op beroemde personen. Elke munt heeft zijn eigen verhaal. De 20 Euro - Dollar collectie is uitgegeven door het Muntenhuis.

Beatrix enz enz collectie

Deze collectie munten zijn geïnspireerd op de adellijke titels van Koningin Beatrix.

Willem Alexander als Koning

Deze collectie is samengesteld en ontworpen door de beste medailleurs van Europa. Hun is gevraagd Willem-Alexander te portretteren. Het idee van deze collectie munten is het laten zien hoe de medailleurs Willem Alexander zien als Koning.

Onze Oranjes

In deze collectie wordt per jaar een lid van het koningshuis beschreven op een munt. Gebeurtenissen en jubilea zijn in deze collectie gebruikt als onderwerp.

In naam van Oranje

In de collectie In Naam van Oranje zijn replica's geslagen van beroemde penningen. Deze zijn geslagen ter ere van belangrijke gebeurtenissen van ons Koninklijk Huis. Deze collectie penningen en medailles zijn uitgegeven door Muntpost.

De geschiedenis van de zeevaart

De Geschiedenis van de Zeevaart bevat munten van beroemde schepen over de hele wereld.

Eerste slag van de eurolanden

Deze collectie munten zijn uitgebracht als eerste slag van Europa. Alle landen die aangesloten zijn bij de eurogroep hebben een herdenkingsmunt gekregen. Deze munten zijn voorzien van de eerste herdenkingsmunt van hun eigen land.

Euro uitgiften

Deze collectie munten bestaat uit 10 Euromuntstukken uit de Europese Unie. Deze herdenkingsmunten zijn uitgegeven door het Muntenhuis.

De Geschiedenis van de Nederlandse Gulden

Deze grote collectie munten zijn replica's van munten en penningen uit De Geschiedenis van de Nederlandse Gulden.

Het goud der Nederlanden

Deze collectie bevat herslagen van de Gouden munten uit de Nederlandse geschiedenis.

Het leven van Juliana

Deze collectie munten en penningen gaan voer Het leven van Juliana. Grote gebeurtenissen in haar leven zijn verwerkt in deze muntencollectie.

Het leven van Prins Bernhard

Munten collectie van Muntpost over het leven van Prins Bernhard. Deze penningen zijn naslagen van officiële penningen die zijn uitgeven ter herinnering aan prins Bernhard

Het leven van prinses Juliana

Munten en penningen collectie over het leven van prinses Juliana. Belangrijke gebeurtenissen uit haar leven worden weergeven in deze muntencollectie.

Hommage aan de Gulden

Deze muntencollecties brengt een ode aan de Nederlandse gulden. Deze replica's zijn uitgebracht door Muntpost.

Kleinste Gouden munten collectie

Deze collectie muntjes zijn uitgebracht in 1/25 Troy ounce. Deze collectie muntjes is samengesteld door het muntenhuis. Vele landen zijn vertegenwoordigd met allemaal hun eigen historische gebeurtenissen.

Koningin Beatrix Onze vorstin

Muntencollectie met belangrijke gebeurtenissen in het leven van Beatrix als vorstin van Nederland en haar leven als prinses.

Leve Oranje

Deze collectie van het Nederlands Muntenhuis bevat penningen over de Oranjes. Deze penningen zijn voorzien van historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van de Oranjes.

Nederland als wereldrijk

In deze collectie zijn munten uitgegeven met provincies en steden uit Nederland. Bekende bezienswaardigheden en tradities worden getoond op deze penningen van het muntenhuis.

Van Kroonprins tot koning

Deze collectie munten is gebaseerd op de weg die Willem-Alexander moet afleggen naar de troon. Van kroonprins tot koning en alles wat erbij hoort. Zijn passies, opleiding en officiële verplichtingen worden getoond op deze munten van het Muntenhuis.

Endangered Wildlife Collection

Deze collectie munten zijn voorzien aan de voorzijde van een dier die met uitsterven wordt bedreigt en aan de achterzijde een nominale waarde en het land van herkomst.

Willem Alexander & Maxima

Een mooie collectie penning is ontworpen ter ere van Willem-Alexander en Máxima. Van het aanzoek tot de geboorte van hun dochters alles wordt getoond in deze collectie penningen.

Klik hier voor een overzich van al onze kantoren

© 2013-2022 Muntenhuis-collecties

muntenhuis-collecties.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.