Wilt u penningen en munten van het Nederlands Muntenhuis “Koningin Beatrix Onze vorstin” verkopen? Wij kopen penningen en munten uit deze mooie collectie over het leven van Beatrix als vorstin. Heeft u een munt met het opschrift 27 April 1967 Geboorte Prins Willem-Alexander? Deze proof geslagen munten zijn uitgegeven door het Nederlands Muntenhuis.

Deze munt is geslagen met als onderwerp de Geboorte prins Willem-Alexander. Op de achterzijde van deze munten wordt de Nederlandse Leeuw getoond en het Koninklijk Noordeinde. Dit geldt voor alle munten uit de collectie Koningin Beatrix onze vorstin.

Wilt u deze munt of de gehele collectie verkopen of laten taxeren? Het Goudwisselkantoor is al meer dan 25 jaar actief in de muntenhandel. Met meer dan 50 locaties in Nederland altijd een kantoor in uw regio. Bezoek één van onze kantoren want met meer dan 25 jaar ervaring is het Goudwisselkantoor een vertrouwd adres!

27 April 1967 Geboorte Prins Willem-Alexander

Geboorte Prins Willem-Alexander 27 april 1967

Geboorte prins Willem-Alexander

'Heden 27 april 1967 heeft H.K.H. prinses Beatrix in het Akademisch ziekenhuis in Utrecht het leven geschonken aan een flinke welgeschapen zoon. De bevalling die langs operatieve weg heeft plaatsgehad, verliep geheel naar wens. De toestand van moeder en kind is bevredigend. ' Na dagen van spanning werden de programma's van radio en tv voor dit communiqué onderbroken om de geboorte van Willem Alexander aan te kondigen. De vreugde was groot; voor het eerst in 116jaar is er in het Huis van Oranje-Nassau weer een prins geboren! Koningin Juliana is bij de geboorte, die om drie minuten voor acht 's avonds plaatsvindt, aanwezig. Het diner met de koning en de koningin van Nepal, die een staatsbezoek aan Nederland brengen, laat zij ervoor schieten. Tussen het ziekenhuis en het Amstelhotel in Amsterdam was een speciale telefoonlijn aangelegd zodat prins Bernhard, die de honneurs waarnam, als eerste het blijde nieuws te horen kreeg. "Hij is er. Het is een zoon!' ' riep hij doorde dinerzaal. De naam van de baby wordt pas op 2 mei, de dag waarop prins Claus in Utrecht aangifte doet, door hem bekend gemaakt. "Willem - Alexander Claus Georg Ferdinand". De naam Willem is niet verassend, gezien de historie van het Huis Oranje-Nassau. Ook de naamAlexander zou al eerder bij de Oranjes voorkomen; zo heette de laatste prins van Oranje (1851-1884). Claus ontkent dit verband en beweert dat voor de naam Alexander is gekozen omdat Beatrix en hij hem aardig vonden. De andere namen verwijzen naar de vader van de baby (Claus) en de grootvader van vaders zijde (Georg) en naar een vriend van de familie die getuige was bij het huwelijk van Beatrix en Claus en peetvader van de kleine prins zal zijn (Ferdinand von Bismarck). Zoals zijn moeder en grootmoeder krijgt hij niet als eerste de familienaam van zijn vader, maar die van zijn moeder en grootmoeder: Willem - Alexander, prins van Oranje - Nassau, jonkheer van Amsberg. Kort nadat het nieuws is bekendgemaakt, houdt premier de Jong een televisietoespraak waarin hij onder meer zegt: "Wij hopen en verwachten dat met de komst van deze nieuwe generatie van het Huis van Oranje ons nationale koningschap tot in de verre toekomst zal blijven bestaan". 

 

Klik hier voor een overzich van al onze kantoren

© 2013-2022 Muntenhuis-collecties

muntenhuis-collecties.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.