Wilt u penningen en munten van het Nederlands Muntenhuis “Leve Oranje” verkopen? Wij kopen penningen en munten uit deze mooie collectie over het leven van de Oranje familie. Heeft u een munt met het opschrift Bernhard Prins der Nederlanden • Quo Non Ascendet? Deze proof geslagen munten zijn uitgegeven door het Nederlands Muntenhuis.

Deze munt is geslagen met als onderwerp Prins Bernhard 1911. Op de voorzijde van de munt staat het portret van Prins Bernhard en op de achterzijde het persoonlijk wapen van Prins Bernhard afgebeeld.

Wilt u deze munt of de gehele collectie verkopen of laten taxeren? Het Goudwisselkantoor is al meer dan 25 jaar actief in de muntenhandel. Met meer dan 50 locaties in Nederland altijd een kantoor in uw regio. Bezoek één van onze kantoren want met meer dan 25 jaar ervaring is het Goudwisselkantoor een vertrouwd adres!

Bernhard Prins der Nederlanden • Quo Non Ascendet

Prins Bernhard (1911)

Prins Bernhard (1911)

Prins Bernhard werd geboren in het Duitse Jena op 29 juni 197 7. Zijn ouders waren Bernhard, Prins zur Lippe en Armgard, barones van Cramm-Grieben. Bernhard bezocht het gymnasium in Züllichau en Berlijn en studeerde later rechten in Lausanne, München en Berlijn. In 1935 trad hij in dienst bij I.G Farben waar hij emplooi vond in de Parijse vestiging. In september 1936 was de verloving van de charmante Duitse Prins en prinses Juliana der Nederlanden nieuws van de eerste orde. Kort daarna, op 7 januari 1937 volgde het huwelijk dat in 's-Gravenhage werd voltrokken. In de moeilijke oorlogsjaren die volgden ontpopte prins Bernhard zich als de steun en toeverlaat van zijn schoonmoeder, koningin Wilhelmina. In latere jaren gaat hij zich intensief bezighouden met het natuurbehoud. In 1961 was hij een van de medeoprichters van het Wereld Natuur Fonds, waarvan hij vele jaren internationaal president was. Dat de prins dankbaar terug kan kijken op een rijk en welbesteed leven, wordt prachtig verwoord in het motto dat op de keerzijde van de penning rond het gekroonde wapenschild is aangebracht: QUO NON ASCENDET, tot welke hoogten zal hij niet stijgen?

Klik hier voor een overzich van al onze kantoren

© 2013-2022 Muntenhuis-collecties

muntenhuis-collecties.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.